Hormonale analyse

 

Hormonen zijn belangrijke stofjes in het lichaam die werken als bood-schappers. Ze versturen berichten van het ene lichaamsdeel naar het andere en zijn bepalend voor heel veel processen in je lichaam. Hormonen worden door je lichaam zelf aangemaakt en sturen vervolgens via je bloed-baan de organen en weefsels aan om allerlei lichaamsfuncties te regelen. Hormonen regelen op deze manier allerlei belangrijke functies in je lichaam. Ze hebben invloed op zowel langlopende lichaamsprocessen, zoals de groei, de puberteit en het krijgen van kinderen, als kortlopende lichaams-processen zoals bloeddruk, gevoel van honger, slaap, het regelen van je temperatuur en angstreacties.

Wanneer je dit leest, zal het geen verrassing zijn dat er tal van gezondheids-klachten kunnen ontstaan wanneer je hormonen uit balans zijn. Op termijn kunnen er klachten ontstaan zoals hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, slaap-problemen, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en sombere gevoelens.

Bij vrouwen boven de 35 jaar zijn hormonen vaak de oorzaak van hun ge-zondheidsklachten. Dit komt omdat je lichaam zich vanaf die leeftijd klaar-maakt voor de overgang. Daarnaast kunnen anticonceptie en een bepaalde levensstijl ervoor zorgen dat er tekorten aan vitaminen&mineralen ontstaan.

Omdat ons lichaam gemaakt is om te overleven zal het, ondanks de tekorten, er alles aan doen om gewoon door te gaan. Dit gaat dan ten koste van bepaalde functies, waardoor er vage klachten ontstaan.

 

 

 

Signalen


Ontdek de oorzaak van je gezondheidsklachten!

Heb je weinig energie en ben je vaak moe?

Heb je moeite om op gewicht te blijven?

Heb je vaak lichamelijke klachten?

Wil je weten of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en/of tekorten hebt?

Een hormonale analyse geeft je inzicht in hoe jouw hormonen ervoor staan én wat je eraan kunt doen om dat te verbeteren.


Voor wie kan een analyse inzicht geven?

  • Je voelt je een bepaalde periode per maand niet jezelf

  • Je hebt moeite met je gewicht

  • Je voelt je niet fit en vaak moe

  • Je hebt vaak lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, migraine, last van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid of slaapproblemen


De balans van je hormonen hebben veel invloed op je lichamelijke klachten en hoe je je voelt.

Daarnaast hebben de keuzes die je maakt voor voeding, beweging en ontspanning van groot belang voor deze balans. Op deze manier kun je zelf een positieve invloed hebben op deze balans en dus ook op je klachten en hoe je je voelt.

Door middel van de hormonale analyse krijg je inzichten in de oorzaken van je klachten. Tevens ontvang je een praktisch advies dat je gaat helpen om deze oorzaken aan te pakken en je weer beter te voelen.