Vanuit oprechte
nieuwsgierigheid en betrokkenheid ontstaat
pure aandacht

 

Hoi, ik ben Marjon. Welkom op mijn pagina. Wanneer je dit leest ben je misschien, net als ik lange tijd, op zoek naar meer innerlijke rust en balans in jouw leven.

Rust & balans – Dit zijn 2 woorden die voor mij al flink wat jaren als een rode draad door mijn leven hebben gelopen. Wat betekent dit en hoe kan ik dat bereiken? Mijn lange zoektocht naar rust en balans is ontstaan na de bevalling van mijn jongste zoon, zo’n 23 jaar geleden. Vanaf dat moment kreeg ik regelmatig, zomaar uit het niets, last van een innerlijke onrust en opgejaagd gevoel. Net alsof ik op examen moest, terwijl er niets aan de hand was. Vervelend, vermoeiend en uitermate irritant. Gaandeweg de jaren merkte ik dat er factoren waren waardoor deze onrust werd getriggerd. Zoals eten of drinken met veel suikers erin. Dan was het onrustige gevoel er meteen. Ook vermoedde ik steeds meer dat mijn hormonen wel eens een belangrijke rol konden spelen aangezien de onrust na mijn laatste bevalling was ontstaan. Om zwanger te kunnen worden heb ik vooraf namelijk gebruik moeten maken van hormonen. Niet echt bevorderlijk voor je hormonale balans. Ik had alleen op dat moment nog niet bedacht dat voeding, leefstijl en hormonen zo’n belangrijke rol speelde bij mijn klachten.

Het zaadje voor de zoektocht in deze richting is ontstaan vanaf het moment dat onze jongste zoon vanuit het niets ernstig ziek werd. Doordat er geen verklaring en/of oorzaak werd gevonden in de reguliere zorg, zijn wij verder gaan zoeken naar een oplossing in de complementaire zorg. Het was puzzelen, maar beetje bij beetje ging het beter met hem en kan hij nu, na flink wat jaren puzzelen, fulltime werken en genieten van het leven!


Door deze zoektocht en mijn eigen klachten, is mijn nieuwsgierigheid naar de fascinerende werking van het menselijk lichaam getriggerd. De opleidingen die ik daarna in deze richting ben gaan volgen, zorgde ervoor dat mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter werd. Naar welke factoren er in het lichaam voor klachten, stress, onrust of een (hormonale) disbalans kunnen zorgen en hoe je de balans weer kunt herstellen. Ook in mijn werk als Stress en Burn-out coach, en Kinder- en Jeugdtherapeut, zie ik dat stress en overprikkeling een heel groot probleem vormt. Voor veel kinderen, jongeren en volwassenen, vormt onze huidige maatschappij op alle fronten een uitdaging. Wat ervoor zorgt dat ze uit balans kunnen raken, niet lekker in hun vel zitten en/of allerlei, vaak onverklaarbare klachten krijgen. Die voor een heel groot gedeelte ontstaan vanuit stress, overprikkeling en/of overvraging op allerlei gebieden. Dit kan komen door alles ‘’wat er op je bordje ligt’’, dat het té veel of te zwaar voor je is. Maar je kunt ook totaal uit balans raken van wat er letterlijk op je bordje ligt. Je manier van eten kan ook zorgen voor stress van je lichaam én voor een disbalans in je hormoonhuishouding.

Zoals ik heb gemerkt en geleerd dat dit ook bij mij het geval was. Door beter voor mezelf te leren zorgen, heb ik meer rust en balans gevonden. Ik ben nu eindelijk vrijwel helemaal af van het onrustige gevoel in mijn lichaam. Heel af en toe is het er nog. Maar dan kan ik diverse opties inzetten om me weer beter en rustiger te voelen. Ik weet dan ook dat ik weer even niet zo goed voor mezelf heb gezorgd. Dat ik over mijn grenzen ben gegaan en/of te veel dingen heb gegeten of gedronken die niet goed voor me zijn. Door hier weer op te letten, zijn de klachten al snel weer weg en voel ik me weer beter. Ook bij mijn zoon heb ik gemerkt wat de kracht is van het gebruik van de juiste voeding, geconcentreerde voedingsstoffen (supplementen) en leefstijl.

Door deze persoonlijke ervaringen, maar inmiddels ook al verschillende werkgerelateerde voorbeelden, is mijn missie ontstaan. Ik wil graag zo veel mogelijk jonge vrouwen met een gezin ondersteunen bij het vinden van hun innerlijke rust en meer balans in hun leven! Lees hierover meer onder het kopje; mijn visie.