De kracht van voeding

Ieder mens is anders. Ditzelfde geldt ook voor gezondheidsklachten. Deze zijn ook heel persoonlijk. Daarnaast kunnen mensen heel verschillend reageren op diverse voedingsmiddelen. Wat goed is voor de één, is niet per definitie goed voor de ander. Maar voor iedereen geldt dat de juiste voeding, zorgt voor kracht, energie en balans.

Orthomoleculaire voeding, kun je zien als de juiste benzine voor je auto. De benzine die ervoor zorgt dat je auto soepel blijft lopen. Een orthomoleculair voedingsadvies is er dan ook op gericht om het lichaam en zijn lichaamscellen te voorzien van de juiste brandstof. De juiste voeding en/of voedingsstoffen zorgen voor het herstel van een gezonde balans in het lichaam. Hierdoor kunnen klachten worden voorkomen, afnemen of zelfs verdwijnen. Met de juiste brandstof werkt het lichaam weer zoals het bedoeld was te werken. Je wordt actiever, helderder, rustiger en je weerstand wordt beter.

Hierbij is het ook belangrijk dat erop wordt gelet om zo min mogelijk ongewenste (lees belastende) stoffen binnen te krijgen. Stoffen die ervoor zorgen dat je lichaam minder functioneert en waarvan je op korte, of lange termijn, klachten kunt krijgen. Zo kan geraffineerde suiker bijvoorbeeld zorgen voor een onrustig gevoel en gedrag. En op den duur kan het zorgen voor o.a. darmklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, een laag energieniveau, leververvetting en overgewicht.

 

Hoe ziet een voedingsadvies eruit?

Een orthomoleculair voedingsadvies begint bij het analyseren van je klachten en je huidige voedingspatroon. Vandaaruit ontstaat een persoonlijk voedingsadvies. Om de balans in je lichaam te herstellen of preventief om je gezondheid te ondersteunen. Met als doel om zo fit en gezond mogelijk te worden of te blijven. Geconcentreerde voedingsstoffen (supplementen met een goede biologische beschikbaarheid) kunnen een onderdeel zijn van het advies.

Tijdens de contactmomenten in de trajecten staan jij en je gezondheid centraal en krijg je mijn volledige aandacht. We gaan samen kijken naar hoe we de (hormoon) balans in jouw lichaam kunnen herstellen. Hoe je lichaam zo gezond mogelijk wordt of beter kan functioneren. Ik kijk, samen met jou, bij de intake, wat jij nodig hebt en vanaf daar start het traject en bepalen we steeds samen hoe het vervolg eruit zal zien.

Geen dieet Ik vind het belangrijk om nog te benoemen dat orthomoleculaire voeding geen dieet is, maar

dat het juist gaat om een gezonde leefstijl. Als orthomoleculair voedingsdeskundige kijk ik dan ook breder dan alleen voeding (en geconcentreerde voedingsstoffen). Tijdens het traject zal er ook gekeken worden naar wat er nodig is op het gebied van leefstijlfactoren zoals de energiebalans, stress en stressfactoren, het bioritme, hormonen, sociaal gedrag, mindset e.d. Als Reset je Hormonen Expert, Stressoloog en vanuit mijn ruime ervaring als Kinder- en Jeugdtherapeut en Stress en Burn-out coach kan ik hier gericht op coachen waar nodig of wenselijk is.

 

Geen dieet

Ik vind het belangrijk om nog te benoemen dat orthomoleculaire voeding geen dieet is, maar dat het juist gaat om een gezonde leefstijl. Als orthomoleculair voedingsdeskundige kijk ik dan ook breder dan alleen voeding (en geconcentreerde voedingsstoffen). Tijdens het traject zal er ook gekeken worden naar wat er nodig is op het gebied van leefstijlfactoren zoals de energiebalans, stress en stressfactoren, het bioritme, hormonen, sociaal gedrag, mindset e.d. Als Reset je Hormonen Expert, Stressoloog en vanuit mijn ruime ervaring als Kinder- en Jeugdtherapeut en Stress en Burn-out coach kan ik hier gericht op coachen waar nodig of wenselijk is.

 

Er zijn slechts 3 stappen nodig om je voedingspatroon aan te passen: 

  1. Bewust worden van het feit dat voeding maakt wie we zijn 
  2. Kennis verzamelen over juiste voeding 
  3. Toepassen van de kennis en stapsgewijs invoeren van een gezond voedingpatroon met de 80/20 % regel, zodat er ook ruimte overblijft om te kunnen genieten op een feestje of in het weekend 

Wil jij deze stappen graag met mij gaan doorlopen om een gezonde, stabiele balans te creëren, aarzel dan niet, en neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.